HIEROM ZIJN GOEDE WERKSCHOENEN ONMISBAAR

Werkschoenen zijn onmisbaar bij blessures en tegen verzuim. Werkschoenen zijn de basis van een goede werkhouding. Schoenen met voldoende steun voor voetzolen en enkels, kunnen lichamelijke klachten als zere voeten, versleten knieën en rugproblemen helpen voorkomen. Het is bekend dat ongevallen waarbij voeten geblesseerd raken, snel tot verzuim leiden. Goede werkschoenen kunnen dat voorkomen. Daarnaast kunnen we nog zes redenen opnoemen waarom goede werkschoenen écht onmisbaar zijn.

  • 1. Goede werkschoenen beschermen enkels en voeten

  • 2. Werkschoenen beschermen de voetzolen

  • 3. Voeten worden beschermd tegen vallende objecten

1. Goede werkschoenen beschermen enkels en voeten

Vallende messen of ander vallend gereedschap, opspattende vonken, metaalspetters: een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Voorkom nare gevolgen met de juiste schoen. Bij voorkeur beschermen de schoenen de voeten en enkel minimaal tot boven de achillespees en zijn ze voorzien van een snelsluiting (BOA sluiting). Er zijn ook werklaarzen die zelfs het hele onderbeen beschermen én werkschoenen die extra bescherming bieden tegen snijden met een handkettingzaag.

2. Werkschoenen beschermen de voetzolen

Stevige werkschoenen met bijvoorbeeld een stalen tussenzool beschermen voeten tegen scherpe en hete voorwerpen op de grond.

Persoonlijke bescherming adem

3. Voeten worden beschermd tegen vallende objecten

Werkschoenen met een stalen, kunststof of aluminium beschermneus, beschermen de tenen tegen vallende objecten. Denk aan (zwaar) gereedschap of andere zware objecten. Een extra tip voor professionals die veel op hun knieën moeten zitten: let erop dat de schoenen een overneus, ook wel kruipneus, hebben. De neuzen van je schoenen slijten namelijk sneller. De overneus is feitelijk de rubberzool die doorloopt over de neus van de schoen. Dit biedt extra bescherming aan het leer waardoor het leer langer mooi blijft en de schoenen langer mee gaan.

  • 4. Werkschoenen voorkomen uitglijden

  • 5. Werkschoenen bieden houvast bij klimmen

  • 6. Goede werkschoenen houden de voeten op de juiste temperatuur

4. Werkschoenen voorkomen uitglijden

Op gladde of natte vloeren zijn extra slipvaste werkschoenen een absolute must. Ze voorkomen dat je uitglijdt en een vervelende val maakt.

5. Werkschoenen bieden houvast bij klimmen

Voor professionals die vaak op stijgers, ladders en daken moeten klimmen, zijn lage werkschoenen met een slipvaste zool een uitkomst. Goede werkschoenen bieden in deze situaties houvast en grip.

6. Goede werkschoenen houden de voeten op de juiste temperatuur

Bij zowel erg warme als zeer koude werkomstandigheden kunnen de juiste werkschoenen ervoor zorgen dat de voeten op temperatuur blijven. In warme werkomstandigheden kunnen de voeten nat worden van het zweet. Natte voeten zijn extra gevoelig voor blaren: erg vervelend als je de hele dag moet staan. Daarom zijn er werkschoenen verkrijgbaar met een waterdicht membraan, een ademende voering of een volledig leren binnenkant. Deze schoenen voorkomen zweetvoeten* en zorgen voor voldoende ventilatie. Voor (zeer) koude werkomstandigheden zijn er werkschoenen met een voering van bont of wol, maar ook koude-isolerende werklaarzen verkrijgbaar. *Let op! Zorg wel voor goede werksokken van bij voorkeur katoen, bamboe of een andere natuurvezel.

Problemen met werkschoenen

Uit onderzoek blijkt dat circa vijftien procent van de werknemers problemen heeft met zijn of haar werkschoenen. Het gaat dan vooral om pasvormproblemen, fysieke problemen en psychologische bezwaren. Het belang van goede en passende schoenen wordt dan ook nog te vaak onderschat.

We hebben standaard meer dan 60 modellen werkschoenen op voorraad!

KENNIS EN BLOGS.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector en ontdek alles wat je moet weten over bedrijfskleding, persoonlijke bescherming en promotie artikelen.

Zorgeloos Aangekleed
Profimex Bedrijfskleding

Rijssen | Assen

Ga naar de bovenkant